Kategoria: Obiady

Sycące przystawki
Gdy wracamy do domu późnym popołudniem i znów wychodzimy, żeby poćwiczyć lub zająć się czymś, co opóźni nasz wieczorny posiłek, potrzebujemy sycącej przekąski, która starczy na kilka godzin.

Zielone warzywa z patelni
Warzywa z patelni najlepiej będą smakowały z ryżem i sosem sojowym lub makaronem, na przykład penne.

Pulpeciki na szpadkach z salsą morelową
Przygotowane do grillowania pulpeciki na szpadkach najlepiej przechowywać w lodówce aż do rozpoczęcia pieczenia, gdy grill jest już w pełni rozgrzany.

Wątróbki kurczaka z szałwią
Wątróbki kurczaka są łatwo dostępne i znakomicie nadają się do mrożenia, warto więc mieć mały ich zapas w zamrażarce. Dodatek aromatycznych składników, takich jak świeża szałwia i ocet balsamiczny, może uczynić z nich niezwykłe danie.

Spaghetti alla vongole
Jeśli mamy w domu otwartą butelkę białego wina, można wlać trochę na patelnię z małżami, idealnie się z nimi komponuje.

Zupa pomidorowa z kaszą perłową
Dzięki warzywom i mielonej wołowinie gęsta zupa pomidorowa jest bardzo treściwa. Przygotowuje się ją z warzyw, które zazwyczaj mamy w kuchni: selera, cebuli i pomidorów.