Kategoria: Obiady

Quiche z kurczakiem i brokułami
Quiche to odmiana tarty w śmietanowo-jajecznej zalewie. Potrawa ta początkowo przypominała pizzę, ponieważ, tak jak ona, była robiona na spodzie z ciasta chlebowego. Później jednak przepis udoskonalono i ciasto chlebowe zostało zastąpione kruchym. Tak powstało danie, które od wieków zachwyca smakiem.

Zapiekanka kukurydziana z kurczakiem
Możemy cieszyć się smakiem nadziewanego kurczaka bez konieczności spędzania długich godzin w kuchni. Zapiekankę kukurydzianą z kurczakiem przygotowuje się zaledwie w 15 minut i piecze niespełna pół godziny.

Stek z reliszem z papryki i kaparów
Ten stek można podawać z zieloną sałatą i pieczonymi ziemniakami z masłem.

Smażona wołowina z mandarynkami i pak-choi
Zamiast wołowiny można użyć w tym przepisie pokrojonej w plasterki wieprzowiny, kurczaka lub obranych krewetek.

Serowe bułeczki scones ze szczypiorkiem
Bułeczki są znakomite bez żadnych dodatków lub tylko z masłem. Można podać je również jako dodatek do zup i gulaszu.

Zupa z dyni
Zupa dyniowa znakomicie przechowuje się w zamrażarce, więc warto przygotować podwójną porcję i zamrozić w szczelnym pojemniku.