Kategoria: Obiady

Kotleciki rybne z pesto
Ten przepis pomoże przekonać do ryb nawet małych niejadków. Kotleciki można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Proponujemy podawać je z pieczonymi pomidorami, domowymi frytkami oraz z zielonymi warzywami.

Parmigiana z kurczaka
Parmigiana to tradycyjne danie z południa Włoch, które oryginalnie przyrządzano z pokrojonych w plastry bakłażanów, przełożonych serem z sosem z pomidorów i zapiekane w piekarniku. Dziś przygotowuje się ją z najróżniejszych składników.

Rosół z kluseczkami
Ta pożywna zupa ma wiele odmian. Poeksperymentujmy z różnymi rodzajami makaronów i kluseczek. Spróbujmy rosołu z dodatkiem azjatyckich warzyw i przypraw i podajmy go z cząstkami limonki.

Pieczeń wołowa z pieprzem
Delikatny, chudy rumsztyk to danie na specjalną okazję, niskokaloryczne, o niewielkiej zawartości cholesterolu. Pieczeń wołową z pieprzem doprawia się świeżym rozmarynem, miętą i musztardą, które doskonale podkreślają smak mięsa.

Pieczeń po jankesku
Przygotowując pieczeń wołową, warto pamiętać, że zgodnie z wieloma przepisami po wyjęciu mięsa z piekarnika należy je odstawić na 10–15 minut, aby odpoczęło i stało się równomiernie soczyste.

Polędwica wołowa nadziewana szpinakiem
Nadzienie szpinakowe nadaje polędwicy wołowej wyjątkowy smak, dzięki czemu jest idealnym daniem świątecznym.