Kategoria: Obiady

Szparagi, szalotki i czosnek z grilla
Szparagi z grilla można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. W każdej z tych wersji smakują znakomicie.

Szybkie sposoby na jednogarnkowe dania z makaronem
Gotujemy wodę w garnku i wrzucamy makaron. Dodajemy kilka składników i niedługo po tym obiad jest już gotowy!

Skrzydełka kurczaka w marynacie miodowo-sojowej
Skrzydełka kurczaka marynowane w zalewie z sosu sojowego, miodu i imbiru są znakomitą szybką przekąską. Będą ostrzejsze w smaku, jeśli do marynaty dodamy posiekaną papryczkę chili.

Zupa szpinakowo-cebulowa z grzankami
Kolorowa, wegetariańska zupa, która nadaje się na sycący lunch lub kolację. Sekretem bogatego smaku jest cebula, którą smaży się bardzo powoli, aż dobrze się zrumieni, skarmelizuje i będzie słodka.

Burgery z tuńczykiem
Ryby nie są ulubionym daniem dzieci, ale nasze burgery zasmakują każdemu maluchowi.

Pizza z kurczakiem
Do pizzy można dodać pieczoną czerwoną paprykę pokrojoną w paski, a zamiast pesto z suszonych pomidorów użyć pesto z bazylii.