Kategoria: Obiady
Pstrąg w folii z masłem pietruszkowym
Do pieczenia na grillu szczególnie nadają się wszelkie ryby o spoistym i tłustym mięsie: śledzie, sardynki, makrele, szproty, miecznik, łosoś, węgorz, halibut i tuńczyk. W przeciwieństwie do delikatniejszych pstrągów, można je piec na grillu bez folii aluminiowej.
Toskańska zupa z indyka
Z pieczonego mięsa indyka, gotowego bulionu i dyni powstaje pyszna toskańska zupa. Choć smakuje jak wywar gotowany na małym ogniu przez cały dzień, można ją podać na stół w ciągu zaledwie 30 minut.
Łosoś pieczony w pergaminie
W tym przepisie łososia możesz zastąpić tuńczykiem lub białą rybą o zwartym, sprężystym mięsie.
Zupa fasolowa z amerykańskiego Południa
Z trzech gatunków fasoli z puszki oraz gotowego bulionu błyskawicznie przyrządzimy zupę fasolową z amerykańskiego Południa, doskonałą na kolację w środku tygodnia.
Zupa z żółtym serem
Żółty ser i papryczka chili zapewniają tej zupie niesamowity smak. Przygotowanie jej zajmie zaledwie 30 minut.
Polędwiczki kurczaka z patelni z limonką i kolendrą
Polędwiczki z kurczaka będą pyszne z gotowanym ryżem i warzywami gotowanymi na parze.
Pieczeń wieprzowa z rozmarynem
Smaczna pieczeń wieprzowa. Świetna potrawa na większe spotkania, ale wymagająca dłuższego czasu przygotowania. Wynagrodzi to pysznym smakiem.
Dynia marynowana
Imbir, cynamon i pieprz nadają dyni słodkawy, ostry smak, a także dostarczają zdrowych fitozwiązków.
Klasyczna sałata cobb
Sałatka Cobb wywodzi się z kuchni amerykańskiej, robi się ją błyskawicznie i świetnie prezentuje się na stole.
Pikantne sardynki z grilla
Sardynki mają wiele zalet: są tanie, szybko się je przyrządza, ponadto zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów i witamin. Wybornie smakują przygotowane z nadzieniem z orzechów i rukwi wodnej. Znakomitym dodatkiem do nich będą młode ziemniaki z przyprawami oraz sałata.