Kategoria: Obiady

Gulasz z tofu
Tofu jest bogatym źródłem białka sojowego, a także zawiera substancje mające korzystny wpływ na serce i kości. W tej potrawie podamy je z pysznym, bogatym w przeciwutleniacze węgierskim sosem przyrządzonym z pomidorów, papryki i szczypioru.

Szybka pizza na spodzie z bułki
Do przygotowania zamiast opiekacza można z powodzeniem wykorzystać grill.

Dorsz nadziewany koprem włoskim
Pyszne danie rybne. Unikalny smak dorsza uzupełniamy koprem włoskim. Tym razem robimy z niego nadzienie, które następnie owijamy w filety.

Zupa fasolowa z ziołami
W zupie fasolowej z ziołami jest mało sodu, ponieważ suszoną fasolę gotuje się w wywarze drobiowym o niskiej zawartości soli oraz doprawia przyprawami bez soli i przecierem pomidorowym, również bez soli. Doskonale nadaje się ona dla osób, które stosują dietę bez solną.

Bułeczki czosnkowo-ziołowe
Łatwe do przyrządzenia bułeczki, które można zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Złocisty kurczak
Pieczony kurczak to klasyczny i szybki obiad, który smakuje każdemu.