Kategoria: Obiady

Makaron primavera zapiekany z serem
Jest to chude, zawierające mnóstwo wapnia danie, cieszące zarówno podniebienie, jak i wzrok. Bogate w błonnik warzywa, wymieszane z makaronem, to zdrowy pokarm i dla ciała, i dla duszy.

Brokuły i kalafior z sosem śmietanowym
Sos śmietanowy z dodatkiem bogatego w przeciwutleniacze soku marchewkowego jest równie zdrowy, jak podane z nim warzywa.

Eskalopki cielęce z szałwią i cytryną
Eskalopki nie powinny być grubsze niż 0,5 cm ponieważ szybciej się wówczas usmażą.

Sufleciki z trzema serami
Ostre, bezmięsne sufleciki dla fanatyków serów. Wyglądają bardzo smakowicie i nadają się do podania jako przystawka.

Krewetki z koprem włoskim
Krewetki dostarczają dużo witaminy B12, a koper włoski, pomidory i cebula – witaminy C.

Zielona zupa krem
Każdy łyk delikatnej, kremowej zupy ze szpinaku i boćwiny dostarcza dużej ilości beta-karotenu.