Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Kopytka z warzywami i kurczakiem. Przepis czytelnika

Kopytka z warzywami i kurczakiem. Przepis czytelnika

Smaczne kopytka z dodatkiem mięsa z kurczaka i warzywami. Przepis przesłany do nas przez Annę z Gdańska.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

40 minut

LICZBA PORCJI:

5


SKŁADNIKI:

700 g kopytek
2 filety z kurczaka
2 cebule
500 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
olej

PRZYGOTOWANIE:

1) Gotujemy kopytka. Filet kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy delikatnie. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do kurczaka. Krótko razem smażymy.

2) Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do kurczaka. Dusimy pod przykryciem aż pieczarki puszczą wodę.

3) Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Wszystko posypujemy dużą ilością przyprawy do kurczaka i dusimy pod przykryciem aż papryka będzie miękka.

4) Dodajemy kopytka, mieszamy.

Źródło zdjęcia: Shutterstock

4.5/5 - (4 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x