Smaczne kopytka z dodatkiem mięsa z kurczaka i warzywami. Przepis przesłany do nas przez Annę z Gdańska.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
40 minut
LICZBA PORCJI:
5
SKŁADNIKI:
700 g kopytek
2 filety z kurczaka
2 cebule
500 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
olej
PRZYGOTOWANIE:
1) Gotujemy kopytka. Filet kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy delikatnie. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do kurczaka. Krótko razem smażymy.
2) Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do kurczaka. Dusimy pod przykryciem aż pieczarki puszczą wodę.
3) Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Wszystko posypujemy dużą ilością przyprawy do kurczaka i dusimy pod przykryciem aż papryka będzie miękka.
4) Dodajemy kopytka, mieszamy.
Źródło zdjęcia: Shutterstock