Kategoria: Desery
Śliwki z miodem w papilotach
Pieczenie w papilotach oznacza, że pieczemy potrawy w piekarniku w papierowych zawiniątkach, dzięki którym zachowują one wszystkie soki. Ważne jest, by papiloty przygotowywać z odpowiedniego papieru, odpornego na wilgoć.
Babka z makiem
Jeśli masz ochotę na smakowite, wilgotne ciasto, nie zawiedzie cię babka z makiem.
Krajanka karmelowo-orzechowa
Krajankę karmelowo-orzechową przygotowuje się bardzo szybko, ponieważ używa się do niej gotowej karmelowej polewy do lodów. Kruchy spód posypuje się orzechami pekan i pokrywa polewą. Na koniec dodaje się płatki czekolady.
Domowy placek z kremem jajecznym
Ten placek kojarzy się z wypiekami naszych mam i babć. Jest delikatny i niezwykle aromatyczny.
Placek bezowy z kremem kokosowym
Pyszne ciasto, które z powodzeniem można przygotować na świąteczny stół.
Mufinki z brązowym cukrem i płatkami owsianymi
Słodkie mufinki, które możemy przygotować szybko i z wykorzystaniem brązowego cukru. Do podania zarówno przy niedzielnym stole, jak i na co dzień.


