Kategoria: Desery

Mini zapiekanki z tuńczyka
Wystarczy jedna puszka tuńczyka, żeby przygotować dwie mini zapiekanki. Dzięki pokruszonym chipsom ziemniaczanym mają one ciekawą konsystencję.

Placek brzoskwiniowy
Placki brzoskwiniowe najlepiej przygotowywać ze świeżych, soczystych brzoskwiń, kiedy trwa sezon na te owoce. Esencja migdałowa znakomicie podkreśla ich smak. Ciasto z plecionką na wierzchu wygląda bardzo efektownie.

Klasyczne kruche ciasto na placek
Klasyczne ciasto na placek wyrabia się z dodatkiem masła, margaryny lub smalcu. W tym przepisie wybraliśmy masło.

Małe kołacze
Nawet pochmurny, jesienny poranek będzie przyjemny dzięki tym bułeczkom.

Parfait bananowo-truskawkowe
W tym błyskawicznym i zdrowym deserze możecie użyć dowolnych, ulubionych owoców.

Ciasto czekoladowe z orzechami pekan
To pyszne, bogate w przeciwutleniacze ciasto smakuje najlepiej w dzień po upieczeniu, więc, o ile to możliwe, warto upiec je wcześniej. Przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez kilka dni lub zamrozić na później.