Kategoria: Desery

Babka z jeżynami
Babka to klasyka wielkanocnego stołu. Prezentujemy arcyciekawy przepis, w którym dla smaku (i wyglądu) dodajemy… jeżyny.

Muffinki żurawinowe z otrębami
Jeśli chcesz upiec coś pysznego i nie napracować się przy tym, wypróbuj przepis na muffinki żurawinowe z otrębami. Wystarczy wyrobić ciasto, dodać do niego płatki śniadaniowe oraz żurawiny, wlać ciasto do foremek i upiec.

Gruszki gotowane w soku z granatów
Sos z granatów i czerwonego wina nadaje różowe zabarwienie gotowanym gruszkom. Ten wspaniały deser podajemy z plasterkiem pomarańczy, serem mascarpone i odrobiną sosu z gotowania, doprawionego skórką pomarańczową, rozmarynem i cynamonem.

Gruszki z czekoladą i sosem karmelowym
Jeśli masz ochotę podać ukochanej osobie wyjątkowy deser, przygotuj delikatne, pieczone gruszki, które pływają w karmelu z orzechami makadamia, skropione pysznym sosem czekoladowym. To dzieło sztuki kulinarnej godne jest najlepszych restauracji.

Placek malinowy
Żeby bez trudu pokroić placek z kremowym nadzieniem wystarczy włożyć ostry nóż do gorącej wody, a potem go osuszyć.

Szwajcarskie miseczki bezowe
Beza to wysuszona, słodzona piana z białek. Można z niej uformować miseczki na owoce.