Kategoria: Desery
Chrupiące ciasteczka z żurawinami
Łatwe do przygotowania słodziutkie ciasteczka z żurawinami. Dodatek orzechów włoskich nadaje im wyjątkową chrupkość.
Rubinowe tartaletki owocowe
Marchewka i buraki nadają wspaniały smak i kolor nadzieniu z suszonych owoców i zwiększają jego wartość odżywczą. SKALA TRUDNOŚCI: Średnie CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 minut LICZBA…
Łatwe ciasto bananowo-orzechowe
Łatwe ciasto bananowo-orzechowe robi się z gotowego ciasta w proszku, co pozwala oszczędzić czas. Podajemy przepis na dwie niezbyt duże blaszki. Ciasta wystarczy dla sześciu głodnych osób.
Trufle z dwóch rodzajów czekolady
Żeby wykonać ładną polewę z czekolady wystarczy ułożyć cukierki na widelcu, zanurzyć je w roztopionej czekoladzie, a następnie usunąć nadmiar polewy.
Rolada czekoladowa
Ta podawana na ciepło, lekka rolada z pysznym nadzieniem czekoladowym zasmakuje każdemu. Przyrządza się ją szybko i łatwo, a podaje z kulką lodów waniliowych.
Wieniec morelowy
To ciasto będzie się pięknie prezentowało na świątecznym stole.
Słoneczny biszkopt
Żółciutki, puszysty biszkopt podany z bitą śmietaną albo oprószony cukrem pudrem to ciasto, któremu nikt się nie oprze.
Małpie ciasto z niespodzianką
Małpie ciasto, albo inaczej małpi chlebek to bardzo prosty do przygotowania deser, który zrobi spore wrażenie.
Cranachan
Ten tradycyjny smakołyk szkocki przyrządza się szybko i prosto, a pożywne zestawienie śmietanki, serka naturalnego, kaszki owsianej i świeżych owoców tworzy wspaniały deser na specjalne okazje.
Ciastka migdałowo-kokosowe
Ciastka migdałowo-kokosowe to wspaniały poczęstunek na deser, a także na każdą inną okoliczność. Smak ciastek zależeć będzie od jakości czekolady użytej do jego przygotowania.