Kategoria: Desery

Placek jogurtowo-cytrynowy
Placek jogurtowo-cytrynowy zawdzięcza cudowny smak sokowi z cytryny, skórce otartej z cytryny i beztłuszczowemu jogurtowi. Dzięki użyciu słodziku, chudej bitej śmietany w spreju i spodu z krakersów razowych jest to bardzo lekki deser.

Białe ciasto
Bardzo proste i efektowne ciasto, które można przygotować na każdą okazję.

Tarta śliwkowa
Tarta ze śliwkami to świetny pomysł na dopełnienie niedzielnego stołu.

Ciasto czekoladowe z niezwykłym dodatkiem
Kakao, mąka, cukier, jajka i olej to typowe składniki ciasta czekoladowego. Zaskakującym dodatkiem jest sok pomidorowy, który zawiera dużo likopenu, przeciwutleniacza o właściwościach przeciwnowotworowych.

Placek śmietanowy
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego do kawy, kawałek placka śmietanowego będzie w sam raz. Do tego delikatnego ciasta używa się masła i kwaśnej śmietany. Smaku dodają mu orzechy pekan i cynamon. Lukier smakowicie wieńczy dzieło!

Sałatka ambrozja
Pianki cukrowe, których nie wykorzystamy w tym przepisie nie stwardnieją, jeśli będziemy je przechowywać w zamrażalniku.