Kategoria: Desery

Gruszki z orzechami włoskimi i rodzynkami
W tym przepisie zamiast orzechów włoskich możemy użyć np. płatków migdałowych. A jeśli nie mamy gruszek, można użyć jabłek deserowych i też wyjdzie z tego pyszny i zdrowy deser.

Bita śmietana z marakują
Ten deser można podawać od razu lub po schłodzeniu (należy go wówczas wstawić na 2 godziny do lodówki).

Delikatne ciasteczka z dyni
Są wilgotne i lekko ciągliwe, pełne beta-karotenu i błonnika.

Risotto malinowo-waniliowe
To słodkie owocowe risotto możemy przyrządzić, gdy znudzi nam się tradycyjny ryż z jabłkami. Świeże maliny nadają deserowi oryginalną, bladoróżową barwę i słodycz, a za sprawą uprażonych płatków migdałowych jest on lekko chrupiący.

Ciasto marchewkowo-cukiniowe
Jest pełne zdrowych składników; warzywa dostarczają witamin A, B i C, orzechy włoskie zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, a otręby w mące razowej są źródłem błonnika.

Szybkie sposoby na duszone owoce
Duszone owoce można podać ze śmietaną, lodami lub sosem waniliowym.