Kategoria: Desery
Chlebek bananowo-arachidowy
Chlebek bananowy to prawdziwy, pełen błonnika smakołyk, a z dodatkiem masła arachidowego jest jeszcze pyszniejszy. Dodaje mu ono białka, witamin i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Gulasz cielęcy z pieczarkami, marchewką, szalotką i piwem
To danie, bardzo korzystnie wpływające na serce, jest bogate w witaminy, sole mineralne i błonnik, a zawiera mało tłuszczów nasyconych.
Gotowane gruszki
Gruszki wyśmienicie smakują ze śmietaną, jogurtem lub sorbetem cytrynowym.
Chleb kukurydziany z marchewką
Dodatek startej marchewki sprawia, że zwykły chleb kukurydziany staje się zdrowszy i bardziej pożywny.
Krajanka trzywarstwowa
Smak mlecznej czekolady i uprażonych orzechów ziemnych wspaniale się łączy w krajance trzywarstwowej. Ciasto piecze się w keksówce.
Hiszpańskie ciasto migdałowo-pomarańczowe
Ciasto to, wypiekane z użyciem pomarańczy uduszonych w całości, a następnie drobno posiekanych, oraz mielonych migdałów, to klasyczny hiszpański przysmak o lekkiej wilgotnej konsystencji i cudownie orzeźwiającym smaku.
Tort czekoladowy na szybko
Słodki tort do błyskawicznego przygotowania? Mamy na to gotowy przepis!
Świeże figi z malinami i kremem różanym
Ten wyśmienity deser nie tylko pięknie wygląda, lecz także jest pełen błonnika, którego dostarczają figi i maliny. Intensywnie pachnąca woda różana jest popularnym dodatkiem smakowym w niektórych rejonach Morza Śródziemnego. Robi się ją naprawdę z płatków róż.
Ciasto pomarańczowo-orzechowe
Najlepszy pomysł na smaczny deser to ciasto – szczególnie te z dodatkiem owoców i zdrowych orzechów. W naszym przepisie przedstawiamy pomysł na ciasto z pomarańczami i orzechami włoskimi.
Placek owocowy z Wyżyny Ozark
Placek z owocami jest gotowy, gdy nadzienie zaczyna bulgotać, a spód jest przyrumieniony.