Kategoria: Ciastka

Rubinowe tartaletki owocowe
Marchewka i buraki nadają wspaniały smak i kolor nadzieniu z suszonych owoców i zwiększają jego wartość odżywczą. SKALA TRUDNOŚCI: Średnie CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 minut LICZBA…

Ciastka migdałowo-kokosowe
Ciastka migdałowo-kokosowe to wspaniały poczęstunek na deser, a także na każdą inną okoliczność. Smak ciastek zależeć będzie od jakości czekolady użytej do jego przygotowania.

Francuskie bułeczki śniadaniowe
Domowe bułeczki z cynamonem są idealnym słodkim śniadaniem.

Ciasteczka z miodem
Jeśli 12 ciasteczek to dla ciebie zbyt dużo, wypróbuj przepis na ciasteczka z dodatkiem miodu. Otrzymasz z niego 4 sztuki.

Biscotti żurawinowo-migdałowe
Biscotti znaczy: pieczone dwa razy – chodzi o włoski sposób wypieku, któremu zawdzięczają charakterystyczną twardość. Zgodnie z tradycją podaje się je po kolacji, z kieliszkiem vin santo, w którym się je moczy. Bardzo smaczne są również z sałatką ze świeżych owoców albo z filiżanką kawy bądź herbaty. Te ciasteczka znane są też pod nazwą cantucini.

Biskwity czekoladowo-migdałowe
Te ciastka o niskiej zawartości tłuszczu są wyjątkowo pyszne. Jest w nich mnóstwo migdałów, doskonałego źródła witaminy E, a także czekolady bogatej w przeciwutleniacze. Doskonale nadają się do kawy po obiedzie.