Kategoria: Ciasta

Krajanka orzechowa
Słodka tarta to ciekawy pomysł na deser. Przygotowuje się ją dość szybko i z pewnością zachwyci naszych gości.

Placek brzoskwiniowy
Placki brzoskwiniowe najlepiej przygotowywać ze świeżych, soczystych brzoskwiń, kiedy trwa sezon na te owoce. Esencja migdałowa znakomicie podkreśla ich smak. Ciasto z plecionką na wierzchu wygląda bardzo efektownie.

Klasyczne kruche ciasto na placek
Klasyczne ciasto na placek wyrabia się z dodatkiem masła, margaryny lub smalcu. W tym przepisie wybraliśmy masło.

Ciasto czekoladowe z orzechami pekan
To pyszne, bogate w przeciwutleniacze ciasto smakuje najlepiej w dzień po upieczeniu, więc, o ile to możliwe, warto upiec je wcześniej. Przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez kilka dni lub zamrozić na później.

Babka hawajska
Proste ciasto z sokiem z ananasa jest idealne jako dodatek do popołudniowej kawy.

Spód do pizzy
Dobre ciasto to podstawa dobrej pizzy.