Kategoria: Ciasta
Ciasto dyniowe na imbirowym spodzie
Łatwy do przygotowania, a jednocześnie efektowny deser o dużej zawartości beta-karotenu i błonnika.
Przekładaniec z kremem cytrynowym
Chociaż to ciasto wymaga trochę wysiłku, to jest on całkowicie wart tego efektu. Przekładaniec jest pyszny i pięknie się prezentuje.
Placek jagodowo-serowy
Placek jagodowo-serowy można jeść bez poczucia winy. Do jego przygotowania używa się białek jaj, musu jabłkowego bez cukru, maślanki i niskotłuszczowego twarożku, więc jest znacznie mniej kaloryczny niż śmietanowe ciasto do kawy.
Rolada biszkoptowa z owocami
Znana i lubiana rolada biszkoptowa do zrobienia u siebie w domu! W nadzieniu możemy umieścić najlepsze polskie owoce.
Kruchy placek wiśniowy
Placek wiśniowy ma pyszne nadzienie i wygląda niezwykle apetycznie. Można przygotować bardzo szybko, jeśli spód upiecze się z przygotowanego wcześniej i zamrożonego ciasta.
Babka dyniowa z whisky
Wygląda bardzo apetycznie. Dynia, z której się ją przyrządza, dostarcza ważnych substancji odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, beta-karoten, witamina C, żelazo i magnez.


