Kategoria: Ciasta

Ciągutkowa krajanka z toffi
Ciągutkowa krajanka z toffi jest spełnieniem marzeń każdego łasucha. Są w niej płatki czekolady, orzechy włoskie, wiórki kokosowe, toffi i kakao. Mimo że składników jest sporo, ciasto nie jest trudne do przygotowania.

Chlebek bananowo-arachidowy
Chlebek bananowy to prawdziwy, pełen błonnika smakołyk, a z dodatkiem masła arachidowego jest jeszcze pyszniejszy. Dodaje mu ono białka, witamin i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Chleb kukurydziany z marchewką
Dodatek startej marchewki sprawia, że zwykły chleb kukurydziany staje się zdrowszy i bardziej pożywny.

Hiszpańskie ciasto migdałowo-pomarańczowe
Ciasto to, wypiekane z użyciem pomarańczy uduszonych w całości, a następnie drobno posiekanych, oraz mielonych migdałów, to klasyczny hiszpański przysmak o lekkiej wilgotnej konsystencji i cudownie orzeźwiającym smaku.

Tort czekoladowy na szybko
Słodki tort do błyskawicznego przygotowania? Mamy na to gotowy przepis!

Ciasto pomarańczowo-orzechowe
Najlepszy pomysł na smaczny deser to ciasto – szczególnie te z dodatkiem owoców i zdrowych orzechów. W naszym przepisie przedstawiamy pomysł na ciasto z pomarańczami i orzechami włoskimi.