Kategoria: Potrawy na szybko

Sandwicze z tuńczykiem i mozzarellą
Tuńczyk to doskonałe źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i witaminy B3 dlatego warto spożywać go często. A kiedy dodamy do niego jeszcze kilka warzyw zyskamy smaczną i zdrową kolację.

Dip bakłażanowy
Dipy i pasty można przygotować wcześniej, a następnie, zamiast w piekarniku, odgrzać je w podgrzewaczu. Podgrzewacz pomoże też utrzymać je w cieple podczas przyjęcia.

Kurczak barbecue
Sos barbecue własnej roboty nadaje kwaskowaty smak kurczakowi. Piecze się go w piekarniku, w związku z czym mięso jest bardzo soczyste.

Świeży mus jabłkowy
Świeży mus jabłkowy można przyrządzić bez włączania kuchenki. Wystarczy wymieszać posiekane jabłka z sosem, miodem i cynamonem, żeby otrzymać dwie porcje deseru o orzeźwiającym smaku. Przygotowanie trwa zaledwie 5 minut.

Zupa – krem z marchewki
Łatwy przepis na szybką zupę marchewkową sprawdzi się zawsze kiedy brakuje ci pomysłu na obiad.

Chowder kukurydziany
Ten chowder przygotowuje się nie tylko z kukurydzą, ale też z dodatkiem cebuli i papryki. Efekt końcowy jest pyszny.