Kategoria: Potrawy na szybko

Sałatka fattoush
Sumak nadaje mięsom i sałatkom kwaśny, cytrynowy smak. Można go kupić w sklepach orientalnych i dobrych delikatesach.

Filety rybne z krabami
Tak przygotowana ryba ma ciekawy smak bez konieczności stosowania dodatkowych przypraw i ziół.

Lekkie jajka faszerowane
Farsz do jajek można przygotować szybciej, jeśli żółtka utrze się nie z majonezem i musztardą, lecz z gotowym dressingiem na bazie śmietany i majonezu. Z takim farszem będą smakować równie wybornie jak te.

Sandwicze z tuńczykiem i mozzarellą
Tuńczyk to doskonałe źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i witaminy B3 dlatego warto spożywać go często. A kiedy dodamy do niego jeszcze kilka warzyw zyskamy smaczną i zdrową kolację.

Dip bakłażanowy
Dipy i pasty można przygotować wcześniej, a następnie, zamiast w piekarniku, odgrzać je w podgrzewaczu. Podgrzewacz pomoże też utrzymać je w cieple podczas przyjęcia.

Kurczak barbecue
Sos barbecue własnej roboty nadaje kwaskowaty smak kurczakowi. Piecze się go w piekarniku, w związku z czym mięso jest bardzo soczyste.