Kategoria: Potrawy na szybko
Ser brie z owocami i karmelem
Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Skorzystaj z naszego przepisu.
Chrupiące ciasteczka z żurawinami
Łatwe do przygotowania słodziutkie ciasteczka z żurawinami. Dodatek orzechów włoskich nadaje im wyjątkową chrupkość.
Świderki z pieczonymi warzywami
Pieczenie jest metodą, która najlepiej wydobywa smak warzyw. Jedna porcja makaronu z pieczonymi warzywami dostarcza ponad jedną trzecią zalecanej dziennej dawki błonnika.
Sandwicze bostońskie
Sandwicze nie muszą być nudne. Wystarczy zamiast masła lub majonezu użyć do posmarowania pieczywa samodzielnie przygotowanej pasty.
Pieczona flądra
Rybę przyrządza się bardzo szybko, a jest zdrowym daniem, które można serwować często na różne sposoby.
Łatwe ciasto bananowo-orzechowe
Łatwe ciasto bananowo-orzechowe robi się z gotowego ciasta w proszku, co pozwala oszczędzić czas. Podajemy przepis na dwie niezbyt duże blaszki. Ciasta wystarczy dla sześciu głodnych osób.
Sałatka makaronowa na przekąskę
Do sałatki należy wybierać makaron, który dobrze współgra z kształtem i konsystencją innych składników.
Łosoś smażony ze szpinakiem
W przepisie zamiast łososia można z powodzeniem wykorzystać inną, ulubioną rybę.
Polędwiczki kurczaka z estragonem
Ta prosta potrawa wyśmienicie smakuje z gotowanymi na parze warzywami, takimi jak szparagi, patisony i fasolka szparagowa.
Sałatka z prosciutto, gruszką i serem pleśniowym
Ta efektowna, prosta sałatka wyśmienicie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.