Kategoria: Potrawy na szybko

Zupa szparagowo-groszkowa z miętą
Tę wyśmienitą zupę należy robić ze świeżych szparagów. Można ją przechowywać dzień lub dwa, więc warto przygotować dwie porcje, nawet jeśli gotujesz tylko dla siebie. Doskonale smakuje z minitostami z ricottą i pesto.

Sajgonki na zimno
Nie należy zostawiać sajgonek zbyt długo bez przykrycia, ponieważ papier ryżowy wyschnie i nie będzie smaczny. Najlepiej zawinąć je w folię spożywczą lub wilgotną ściereczkę.

Sos wiśniowy
Sos wiśniowy to wspaniały dodatek do ciast, deserów, a nawet niektórych mięs. Urozmaici smak naszych wypieków, a przygotowuje się go w zaledwie 10 minut.

Sałatka z kurczaka z orzo
Ta pyszna sałatka, którą można z łatwością przygotować w 20 minut będzie bardzo odżywczym śniadaniem.

Grillowany łosoś
Mięso łososia nie rozpada się tak łatwo podczas obróbki cieplnej dlatego idealnie nadaję się na grilla.

Linguine ze szpinakowym pesto
Sos ze szpinaku i papryki jest bogaty w fitozwiązki, które chronią przed ślepotą w wieku starczym.