Kategoria: Potrawy na szybko

Ciasto czekoladowo-kokosowe
Przygotowanie ciasta czekoladowo-kokosowego nie zajmuje zbyt dużo czasu, ponieważ robi się je z ciasta w proszku. Gotowy placek smaruje się masą z pianek cukrowych i wiórków kokosowych, a następnie polewa roztopioną czekoladą i posypuje płatkami migdałów.

Zupa szparagowo-groszkowa z miętą
Tę wyśmienitą zupę należy robić ze świeżych szparagów. Można ją przechowywać dzień lub dwa, więc warto przygotować dwie porcje, nawet jeśli gotujesz tylko dla siebie. Doskonale smakuje z minitostami z ricottą i pesto.

Sajgonki na zimno
Nie należy zostawiać sajgonek zbyt długo bez przykrycia, ponieważ papier ryżowy wyschnie i nie będzie smaczny. Najlepiej zawinąć je w folię spożywczą lub wilgotną ściereczkę.

Sos wiśniowy
Sos wiśniowy to wspaniały dodatek do ciast, deserów, a nawet niektórych mięs. Urozmaici smak naszych wypieków, a przygotowuje się go w zaledwie 10 minut.

Sałatka z kurczaka z orzo
Ta pyszna sałatka, którą można z łatwością przygotować w 20 minut będzie bardzo odżywczym śniadaniem.

Grillowany łosoś
Mięso łososia nie rozpada się tak łatwo podczas obróbki cieplnej dlatego idealnie nadaję się na grilla.