Kategoria: Potrawy na szybko
Jedno danie na kilka sposobów – ratatuja
Ratatuja – klasyczne danie z duszonych warzyw – to doskonały dodatek do mięsa, kurczaka czy ryby.
Deser lodowy z bananem i orzechami
Banany w gęstym sosie orzechowym podane z lodami to doskonały deser, którego przyrządzenie trwa kilka minut. Ten nieco staroświecki smakołyk wzbogacony jest sokiem pomarańczowym, który przełamuje słodycz sosu.
Sum w sosie imbirowym
Proste danie z ryby. Sum w sosie imbirowym jest szybki w przygotowaniu.
Sycąca zupa ziemniaczana
Zupa ziemniaczana nie nadaje się do zamrażania, ale można ją przechowywać kilka dni w lodówce.
Makaron po indonezyjsku
Makaron po indonezyjsku to potrawa szybka do przygotowania, a szparagi dodają jej wyjątkowego smaku.
Frittata z cukinią
Jajka, doskonałe źródło białka, idealnie nadają się na pierwszy posiłek. Do tej frittaty używa się jedynie połowy żółtek, by zmniejszyć zawartość cholesterolu i tłuszczu.
Sałatka z melona i ogórka
Orzeźwiająca i łatwa w przygotowaniu sałatka będzie idealnym dodatkiem na przyjęciu, ale też sprawdzi się świetnie jako podwieczorek dla dziecka.
Owoce z jogurtem
Owoce kiwi mają słodko-kwaskowaty smak, który idealnie łączy się ze słodkim bananem.
Zielona sałata z kremowym dressingiem ziołowym
Prosta sałata pełna zdrowych wartości odżywczych. To lekki i smaczny posiłek, który można zabrać do pracy.
Pomarańczowe pączki z Orlando
Prawdziwie amerykański przepis na pączki. Są mocno pomarańczowe – w tym zawierają naturalny sok z pomarańczy!