Kategoria: Potrawy na szybko
Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb przygotowuje się bardzo szybko ponieważ jest robiony na sodzie. Naszą wersję z rodzynkami można jeść nawet bez dodatków.
Sałatka makaronowa z bekonem
Makaron do tej sałatki należy gotować al dente. Nie można go przegotować, bo będzie się rozpadał w sałatce.
Ciągutkowe brownie
Ciągutkowym brownie można się rozkoszować, nie rezygnując ze zdrowej diety. Dzięki dodaniu beztłuszczowego jogurtu i białka jaj ten wspaniały deser jest mniej kaloryczny. W porównaniu z klasycznym brownie zawiera o ponad połowę mniej kalorii, niewiele tłuszczu i śladowe ilości cholesterolu.
Paluszki serowe z sezamem
Kruche serowe paluszki smakują najlepiej podane zaraz po wyjęciu z piekarnika. Przygotowuje się je z mąki razowej zmieszanej z pszenną z dodatkiem żółtek jajek i świeżo startego parmezanu. Są pożywne, a jednocześnie nie są ciężkostrawne.
Kapusta au gratin
Kapusta zapieczona z innymi warzywami jest nie tylko pełna witamin, ale też ma niesamowity smak.
Makaron z pulpetami z kurczaka
Makaron z pulpetami smakuje doskonale, gdy doda się do niego tarty parmezan.


