Kategoria: Potrawy na szybko
Makrela z majonezem koperkowym
Makrela, sos koperkowy i młode ziemniaczki to idealne połączenie smaków.
Maliny z płatkami owsianymi
Zdrowy, owocowy deser z płatkami owsianymi jest pełnowartościowym i sycącym posiłkiem, który można zjeść w porze śniadaniowej.
Szybkie sposoby na jednogarnkowe dania z makaronem
Gotujemy wodę w garnku i wrzucamy makaron. Dodajemy kilka składników i niedługo po tym obiad jest już gotowy!
Skrzydełka kurczaka w marynacie miodowo-sojowej
Skrzydełka kurczaka marynowane w zalewie z sosu sojowego, miodu i imbiru są znakomitą szybką przekąską. Będą ostrzejsze w smaku, jeśli do marynaty dodamy posiekaną papryczkę chili.
Burgery z tuńczykiem
Ryby nie są ulubionym daniem dzieci, ale nasze burgery zasmakują każdemu maluchowi.
Pizza z kurczakiem
Do pizzy można dodać pieczoną czerwoną paprykę pokrojoną w paski, a zamiast pesto z suszonych pomidorów użyć pesto z bazylii.
Pstrąg w folii z masłem pietruszkowym
Do pieczenia na grillu szczególnie nadają się wszelkie ryby o spoistym i tłustym mięsie: śledzie, sardynki, makrele, szproty, miecznik, łosoś, węgorz, halibut i tuńczyk. W przeciwieństwie do delikatniejszych pstrągów, można je piec na grillu bez folii aluminiowej.
Toskańska zupa z indyka
Z pieczonego mięsa indyka, gotowego bulionu i dyni powstaje pyszna toskańska zupa. Choć smakuje jak wywar gotowany na małym ogniu przez cały dzień, można ją podać na stół w ciągu zaledwie 30 minut.
Zupa fasolowa z amerykańskiego Południa
Z trzech gatunków fasoli z puszki oraz gotowego bulionu błyskawicznie przyrządzimy zupę fasolową z amerykańskiego Południa, doskonałą na kolację w środku tygodnia.
Tortille z kurczakiem
Do nadzienia do tortilli można też dodać inne składniki, takie jak sałata, plasterki awokado, starty ser lub posiekane pomidory z kolendrą.