Kategoria: Potrawy na szybko
 
            Roladki z wołowiny, dymki i szparagów
Zielone części dymki są dobrym źródłem witaminy C i beta-karotenu – przeciwutleniaczy, które zapobiegają chorobom przewlekłym.
 
            Omlet z grzybami
Można usmażyć omlety w taki sam sposób i wypróbować różne nadzienia, np. szpinak i ser feta.
 
            Pizza z chlebka pitta
Jedzenie papryki, bogatej w witaminę C, pomaga zmniejszyć ryzyko udaru.
 
            Sałatka panzanella z kurczakiem
Włoska panzanella w wydaniu z kurczakiem sprawdzi się podczas wiosennych spotkań przy grillu.
 
            Duszona ryba po malajsku
Delikatne duszenie to doskonała metoda przygotowania ryb, dzięki której są one wilgotne i mięsiste. My lekko przyprawimy rybę i udusimy ją w niewielkiej ilości mleczka kokosowego. Aby potrawa uzyskała ostrzejszy smak, należy dodać papryczkę chili wraz z pestkami.
 
            Miętowa salsa z mango
Mango to soczysty owoc o słodkim smaku, który jest dostępny całym rokiem dzięki czemu miętową salsę możesz przygotować zawsze kiedy przyjdzie ci ochota.

 
                                         
                                         
                                         
                                        
 
                                         
                                        