Kategoria: Potrawy na szybko

Ryż z dynią i jarmużem
Dynia piżmowa zawiera dużo przeciwutleniaczy i błonnika. Połączenie jej z ciemnozielonym jarmużem oraz słodkimi rodzynkami jest doskonałe w smaku.

Szparagi i jajka na toście z pomidorem i szynką
Kwas foliowy, witamina C i beta-karoten zawarte w szparagach chronią przed chorobami serca.

Wegetariańskie chili
To chili najlepiej będzie smakowało w połączeniu z ryżem.

Placek jogurtowo-cytrynowy
Placek jogurtowo-cytrynowy zawdzięcza cudowny smak sokowi z cytryny, skórce otartej z cytryny i beztłuszczowemu jogurtowi. Dzięki użyciu słodziku, chudej bitej śmietany w spreju i spodu z krakersów razowych jest to bardzo lekki deser.
Chłodnik pomidorowy – odświeżające gazpacho
Idealny na upalne letnie dni kiedy nie da się przełknąć nic gorącego.

Zapiekanka z kurczaka i batatów
Jest to wspaniałe danie na kolację, przyrządzane z resztek kurczaka lub indyka oraz kukurydzy i słodkich ziemniaków, które stanowią kolorowy akcent. Podaje się tę zapiekankę z prostym sosem jogurtowym, sałatą i chrupiącym wiejskim chlebem.