Kategoria: Potrawy na szybko

Sos pesto
Jeśli pesto ma być zamrożone, należy zalać je oliwą z oliwek. Dzięki temu nie zbrązowieje, lecz zachowa ładny zielony kolor.

Sos sycylijski do spaghetti
Wołowina z dodatkiem pomidorów i czosnku to niezwykle smaczne połączenie.

Omlet z papryką i serem
Omlet z papryką i serem przyrządza się tylko z dwóch jajek i aż czterech białek oraz z chudego sera mozzarella i mleka 0%, dzięki czemu ma on stosunkowo mało kalorii i tłuszczu, ale jest bardzo sycący.

Taco z salsą i guacamole
To pożywne, smaczne i kolorowe danie zawiera bardzo mało nasyconych kwasów tłuszczowych. Łatwo i szybko się je przyrządza. Przekona do kuchni wegetariańskiej nawet najzagorzalszych zwolenników jedzenia mięsa

Sałatka złocisto-szmaragdowa
Oto niecodzienne zestawienie słodkiego i miękkiego miąższu mango z kruchymi listkami sałaty. Ta barwna i odświeżająca sałatka najlepiej smakuje z ciepłym pełnoziarnistym pieczywem – chlebem lub bułeczkami.

Chow mein z wieprzowiną i zielonymi warzywami
Tę prostą potrawę typu stir-fry przyrządzamy z makaronu, wieprzowiny i suszonych grzybów. Chiński makaron pszenny przygotowuje się bardzo szybko, więc to danie można podać na stół w niespełna pół godziny.