Kategoria: Potrawy na szybko

Tarta owocowa
Tartę owocową najlepiej przygotowywać ze świeżych, soczystych owoców na które w danym momencie trwa sezon.

Małe bagietki z wędzonym indykiem
Małe bagietki o miękkim miąższu i chrupiącej skórce doskonale nadają się do przygotowania szybkich przekąsek. W tym przepisie twarde oraz miękkie warzywa podaje się z plastrami pysznego wędzonego indyka. Tak przygotowane kanapki są zdrowe i pożywne.

Niemiecka sałatka ziemniaczana
Gorące ziemniaki łatwiej wchłaniają inne smaki niż zimne. Dressing należy przygotować w osobnej misce i polać nim ziemniaki, a następnie wymieszać delikatnie, tak aby się nie rozpadły.

Bruschetta z serem feta
Chrupiąca bułka, pomidor i ser feta to pyszne połączenie idealnie sprawdzające się podczas większych i mniejszych spotkań towarzyskich.

Zupa selerowo-pieczarkowa z orzechami
Orzechy nerkowca wzbogacają smak tej potrawy, poza tym dostarczają witaminy E oraz białka.

Ravioli z batatami
Bataty powinny być pokrojone w kostkę nie większą niż 1 cm – w przeciwnym razie będą twarde w środku.