Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Zupy gotowe

Zupy gotowe

Nawet do gotowej zupy możemy dodać warzywa (mrożone świetnie się do tego nadają) żeby wzbogacić ją w błonnik i dodatkowe substancje odżywcze.

Zupy liofilizowane
Ich opakowania mieszczą się w szufladzie biurka, czy w bagażu. Wystarczy dolać wody, pomieszać – i w ciągu niespełna siedmiu minut posiłek jest gotowy. Niektóre zawierają bardzo dużo sodu, a zatem należy sprawdzić informacje na etykiecie.

Zupy gotowe do jedzenia
Szukajmy przede wszystkim zup jarzynowych i fasolowych oraz zup bez zawartości śmietany. Na główny posiłek poszukajmy bardziej pożywnej zupy bez dużego dodatku soli.

Zupa z puszki
Jeśli to tylko możliwe, szukajmy zup o niższej zawartości sodu i niskotłuszczowych.

Gotowe wywary
Świeży wywar zawiera więcej substancji odżywczych niż wywar z kostki. Bądźmy świadomi, jak wysoka jest w nich (zwłaszcza w kostkach), zawartość soli. Jeżeli jednak ich użyjemy, nie sólmy potrawy.

Fot. Adobe Stock

5/5 - (2 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x