Kategoria: Porady i inspiracje

Oszczędzaj czas i osiągaj jak najwięcej korzyści
Szybko przygotowywane i krótko gotowane owoce oraz warzywa są najzdrowsze, ponieważ zachowują większość substancji odżywczych.

Dynia bez tajemnic
Rodzina dyniowatych jest bardzo liczna. Należą do niej m.in. kabaczek, patisony, a także arbuz i melon. Wszystkie mają bardzo wysoką wartość odżywczą. Chronią przed chorobami serca, nowotworami, schorzeniami wzroku oraz depresją.

Zmniejszmy porcje
Idealny posiłek to taki, podczas którego otrzymujemy rozsądnie określoną porcję niezwykłej i smacznej potrawy. Po jej spożyciu nie powinniśmy czuć ani przejedzenia, ani głodu. Powinniśmy być syci i zadowoleni.

Znakomite marynaty
Marynaty nie tylko nadają mięsu smak, lecz również powodują jego zmiękczenie.

Owoce Na Talerzu. Daktyle
Palmy daktylowe należą do najstarszych drzew uprawianych przez człowieka. Te pustynne drzewa dają niezwykle dużo owoców – do dwustu daktyli w jednej kiści.

Seler Naciowy Bez Tajemnic
Seler naciowy nie jest pożywny, ale to doskonały dodatek do innych dań oraz pyszna przekąska. Jest niskokaloryczny, ponieważ zawiera sporo wody, ale to nieprawda, że jego łodyga dostarcza mniej kalorii, niż traci się, gryząc ją.