Kategoria: Porady i inspiracje

Jak gotować szybciej? Pyszny posiłek w kilka chwil
Nie tylko osoby, które mają mnóstwo wolnego czasu, mogą się cieszyć gotowaniem i prowadzić urozmaiconą kuchnią. Mnóstw potraw można przygotować w ciągu pół godziny ze świeżych, zdrowych składników oraz z zapasów, które powinny się znajdować w dobrze zaopatrzonej spiżarni.

Groszek Bez Tajemnic
Gdy mówimy „zielony groszek”, myślimy na ogół o nasionach grochu łuskowego. Tymczasem w wielu krajach jada się przede wszystkim groszek cukrowy, czyli taki, który ma jadalne strąki. Taki groszek coraz częściej można kupić także u nas.

Jedzenie dla zdrowia i długowieczności
Samopoczucie pod każdym względem zależy od tego, co jadamy. Dzięki najnowszym badaniom naukowym wiemy, jak należy się odżywiać, żeby każdy układ organizmu działał optymalnie.

Awokado bez tajemnic
Awokado, nazywane też smaczliwką wdzięczną, jest owocem tropikalnym, z którego przyrządza się najczęściej przystawki i sałatki. Zawiera zdrowe, nienasycone kwasy tłuszczowe. Ma maślaną konsystencję i bogaty orzechowy smak.

Jedzenie dostępne od ręki
Nawyki żywieniowe zmieniają się. Coraz częściej odżywiamy się niezdrowo – podjadamy, chwytamy byle co w pośpiechu i odwiedzamy fast foody – zamiast przygotowywać większość posiłków w domu. Nie wpływa to korzystnie na nasze zdrowie.

Ryż, kasze i zboża
Ryż i kasze z różnych zbóż wchodzą w skład wielu klasycznych potraw. Można je podawać z warzywami, fasolą, mięsem i rybami. Są pożywne, zdrowe i niedrogie.