Kategoria: Porady i inspiracje
Pomidory bez tajemnic
Pomidory pochodzą z Ameryki Środkowej. Nam kojarzą się głównie z kuchnią włoską i innych krajów śródziemnomorskich.
Co warto wiedzieć – ryby i owoce morza
Potrawy z ryb i owoców morza mają niewiele sobie równych, ale abyśmy mogli cieszyć się ich znakomitym smakiem i właściwościami odżywczymi, musimy je odpowiednio przygotowywać i przechowywać.
Nie smakują mi potrawy dietetyczne
Tu nasuwa się pytanie, czy mieliśmy kiedykolwiek możliwość spróbowania prawdziwego zdrowego jedzenia.
Cukier i słodziki
Cukier rafinowany pojawił się na naszych stołach w szesnastym wieku, ale szybko stał się jednym z podstawowych produktów.
Podroby jako źródło witamin. Wątróbka i nerki.
Wszystkie podroby są bardzo pożywne, lecz nie wszyscy je lubią. Najczęściej w kuchni wykorzystywane są wątróbka i nerki.
Wołowina i cielęcina
Wołowina i cielęcina są popularne w wielu kuchniach świata.


