Kategoria: Porady i inspiracje

Brukselka bez tajemnic
Brukselka źle się kojarzy wielu osobom, ponieważ dawniej niemiłosiernie ją rozgotowywano. Wytrawni kucharze wiedzą jednak, że te miniaturowe kapustki są pyszne, jeśli odpowiednio się je przygotuje.

Dodawanie smaku potrawie. Zaskakujące pomysły
Możemy wzbogacić smak każdej potrawy za pomocą ziół, warzyw i substancji aromatyzujących. Przedstawiamy kilkanaście niezwykłych pomysłów na unikalne dodatki do potraw.

Sprawny kucharz. Praktyczne porady
W kuchni zawsze można być bardziej wydajnym i efektywnym. Oto kilka prostych wskazówek.

Domowy wywar z mięsa
Domowy wywar mięsny jest znacznie lepszy w smaku od kupnych rosołków w kostkach, proszku i paście, a także, w odróżnieniu od nich, nie zawiera soli. Jeśli więc używamy go do potrawy, należy ją posolić do smaku.

Jedzenie dla zdrowia – zapalenie stawów
Coraz więcej dowodów świadczy o tym, że pewne produkty bogate w składniki przeciwzapalne – zwłaszcza oleje z tłustych ryb – pomagają zmniejszyć stan zapalny i uśmierzyć ból, jaki towarzyszy zapaleniu stawów.

Imponujący półmisek serów
Talerz serów to przystawka łatwa do przygotowania . Sery, podane zarówno same, jak i z owocami, warzywami, krakersami czy pieczywem, smakują ludziom w każdym wieku.