Kategoria: Porady i inspiracje
Letnie sałatki – świeże i zdrowe
Sałatki są wymarzonym daniem na lato: przygotowuje się je szybko i można je zabrać do pracy, na przyjęcie lub na piknik.
Jak gotować smacznie. Praktyczne porady dla początkujących
Gotowanie, pieczenie, smażenie. Niezależnie od tego, jaką metodę przygotowywania potraw wskazuje przepis, warto znać podstawowe zasady związane z najważniejszymi czynnościami w kuchni.
Tylko 15 minut gotowania
Czy w 15 minut da się ugotować pełnowartościowy obiad? Oczywiście!
Strategia odchudzania
W zrzucaniu zbędnych kilogramów nie ma żadnej magii. Wszystko tak naprawdę sprowadza się do zrównoważenia energii. Jeśli przyjmujemy więcej energii (kalorii) w postaci jedzenia i picia, niż zużywamy, przybieramy na wadze, a jeśli przyjmujemy mniej, niż zużywamy, chudniemy. Możemy jeść mniej lub więcej się ruszać albo – to najlepsza opcja – i jedno, i drugie.
Rozmaitość zielonych warzyw
Większość z nas jada zaledwie kilka, wciąż tych samych zielonych warzyw. Warto spróbować czegoś nowego. Odkryjmy różnorodność soczystych listków, delikatnych pędów, kiełków, łodyżek i gałązek.
Owoce Na Talerzu. Brzoskwinie i nektarynki.
Pożywne brzoskwinie i nektarynki można spożywać na surowo, dodawać do sałatek owocowych albo potraw z mięsa i drobiu. Nadają się również do pieczenia, grillowania, smażenia na patelni grillowej lub gotowania we wrzątku – dzięki tym metodom obróbki powstają smaczne ciasta, placki i inne desery.
Jedzenie lekkie i zdrowe
Zdrowe dla serca odżywianie nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać.
Wołowina – najzdrowsze czerwone mięso
Wysokiej jakości mięso bydła z wolnego wybiegu jest zarówno najzdrowsze, jak i najsmaczniejsze.
Kilka sposobów, dzięki którym oszczędzisz czas cz. 1
Czas spędzany w kuchni możemy skrócić, stosując metody, które ułatwiają przygotowywanie składników lub gotując je w większej ilości.
Cała prawda o BPA
Substancja chemiczna określana jako BPA stała się powodem, dla którego zwracamy większą uwagę na opakowania oraz pojemniki do przechowywania żywności.