Kategoria: Owoce i warzywa w kuchni

Minibeziki z jagodami. Najlepszy deser lata
To już ostatnie chwile, żeby najeść się pysznych jagód, czas więc dać im doskonałe tło i upiec najlepsze beziki z kremowym mascarpone i sezonowymi owocami.

Czas na bób pieczony z boczkiem! Doskonały obiad dla rodziny
Bób pieczony z boczkiem stanie się twoim ulubionym przepisem. Zwykle jadamy po prostu gotowany w osolonej wodzie, jednak tym razem zróbmy z bobu pełnoprawny obiad!

Domowy sok z malin na zimę. Najprostszy przepis
Teraz są najsłodsze. Domowy sok z malin to prawdziwy skarb, po który będziecie z przyjemnością sięgać w zimie.

Król babcinych rabat poleca się do mięsa. Jak zrobić sos z rabarbaru?
Sos z rabarbaru do mięsa to idealny dodatek do pieczonej na ruszcie wieprzowiny.

Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.

Buraki bez tajemnic
Ciemnoczerwone buraki są bardzo słodkie, ponieważ zawierają więcej cukru niż jakiekolwiek inne warzywo. Mimo to są niskokaloryczne, zawierają minimalną ilość tłuszczu, a za to mnóstwo ważnych witamin i mikroelementów.