Kategoria: Kuchenne abc
Znakomite marynaty
Marynaty nie tylko nadają mięsu smak, lecz również powodują jego zmiękczenie.
Szybkie sposoby na pieczone ziemniaki
Gdy mamy ochotę na pożywny, prosty i lekki posiłek lub przystawkę, możemy przygotować ziemniaki w mundurkach z nadzieniem lub dodatkami.
Pieczywo na wiele sposobów
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Powinno zawierać porządną dawkę węglowodanów złożonych, nieco świeżych warzyw, owoców i białka, abyśmy mieli energię na całe przedpołudnie. Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu, wystarczy przygotować kanapki.
Jak kupić i przyrządzić najlepszą wieprzowinę
Wieprzowina to najtańsze ze wszystkich rodzajów czerwonego mięsa, lecz równie smaczne; dostarcza wyjątkowo dużo witaminy B1. Jest podstawowym składnikiem wielu mięsnych produktów przetworzonych.
Jedno danie na kilka sposobów – gulasz wołowy
Gulasz smakuje wyśmienicie z ziemniaczanym purée. Trzeba go długo gotować na wolnym ogniu, więc lepiej od razu przygotować więcej i część zamrozić.
Udane ciasteczka na święta
Ciasteczka doskonale nadają się na przekąskę, podarunek dla przyjaciół czy przyjęcie świąteczne.


