Kategoria: Kuchenne abc

Podstawy przygotowywania niektórych produktów
Nie powinniśmy zniechęcać się do używania nieznanych nam warzyw tylko dlatego, że nie wiemy, jak je przyrządzić. Oto kilka podstawowych informacji.

Szybkie gotowanie wspaniałych potraw
Każdy z nas stanął kiedyś przed dylematem „Co dziś ugotować na obiad?”. Niestety, jesteśmy zazwyczaj tak zajęci, że z trudem wypełniamy wszystkie obowiązki, a z części z nich nawet rezygnujemy. Jeśli po dniu spędzonym w pracy nie znajdziemy w lodówce czegoś własnoręcznie przyrządzonego, co wystarczy odgrzać, coraz częściej sięgamy po gotowe dania, a to może być pierwszy krok do problemów zdrowotnych. Dlatego spieszymy z pomocą!

Jak przechowywać i gotować ryż oraz kasze
W zależności od rodzaju ryżu bądź kaszy różny jest okres jego przydatności do spożycia. Warto o tym pamiętać zanim przygotujemy posiłek z ich wykorzystaniem.

Narzędzia kuchenne przydatne do przygotowania kurczaka
Dobrze zaopatrzona kuchnia to podstawa. Chcąc przygotować na obiad kurczaka powinniśmy mieć w niej kilka pomocnych narzędzi.

Sandwicze nie tylko na drugie śniadanie
Sandwiczami nazywa się zazwyczaj dwie kromki chleba lub połówki bułki złożone razem i wypełnione różnymi dodatkami. Nadają się na piknik i na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Szybkie sposoby na kotlety jagnięce
Łatwe i szybkie w przygotowaniu kotlety jagnięce to smaczny posiłek, który łatwo podzielić na porcje. Wyśmienity, niewielki kawałek mięsa doskonale łączy się z rozmaitymi smakami.