Kategoria: Kuchenne abc

Dekorowanie czekoladą
Z rozpuszczonej czekolady można zrobić polewę do ciasta lub wiele różnorodnych i ciekawych elementów dekoracyjnych. Ozdoby z czekolady nadają domowym wypiekom wykwintny wygląd.

Sosy na słodko i na słono
Dzięki nim najzwyklejsze dania mogą stać się wyjątkowe. Gdy mamy w zamrażalniku podzielony na małe porcje sos domowej roboty, przygotowanie posiłku trwa tylko chwilę.

Gorzka czekolada dla zdrowia
Gorzka czekolada ma dużo zwalczających choroby flawonoidów – przeciwutleniaczy zawartych także w czerwonym winie oraz wielu owocach i warzywach.

Pieczywo drożdżowe
Jeśli raz spróbujecie bułeczek drożdżowych własnej roboty już nigdy nie będą wam smakowały kupne.

Mięso doskonałe
Zwierzęta są dziś hodowane w taki sposób, by ich mięso było chude. Także odpowiedni rozbiór tusz powoduje, że mięso zawiera jak najmniej nasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego jest zdrowe i wartościowe. Jeśli odpowiednio je przyrządzimy, to dostarczymy domownikom niezbędnych substancji odżywczych.

6 najszybszych metod gotowania
Przygotowanie posiłków najczęściej powinno być szybkie. Szczególnie w dzisiejszych czasach. Przedstawiamy 6 najszybszych metod gotowania.