Kategoria: Kuchenne abc

Jak najlepiej wybrać mięso
Mięso jest ważnym elementem zdrowej, zrównoważonej diety. Zawiera mnóstwo białka, nie musimy zatem jeść go w dużych ilościach.

Sarnina zdrowsza od wołowiny
Zawierająca więcej białka i mniej tłuszczu sarnina to najzdrowsze czerwone mięso.

Podstawowe wywary
Wywary łatwo się przygotowuje i można je przechowywać zamrożone, podzielone na porcje. Zawierają one cenne witaminy rozpuszczalne w wodzie. Oto przepisy na kilka podstawowych wywarów, które można dowolnie urozmaicać. Zioła i przyprawy dodane do wywaru zmienią jego smak.

Upiecz idealny sernik
Sernik to ciasto, które smakuje każdemu. My podpowiemy jak zrobić taki najlepszy.

W trosce o zdrowie
Surowe mięso często zawiera bakterie, które mogą wywołać zatrucie pokarmowe. Należy je przechowywać i przygotowywać we właściwy sposób. Kilka prostych zasad pozwoli uchronić się przed przykrymi niespodziankami.

Dekorowanie czekoladą
Z rozpuszczonej czekolady można zrobić polewę do ciasta lub wiele różnorodnych i ciekawych elementów dekoracyjnych. Ozdoby z czekolady nadają domowym wypiekom wykwintny wygląd.