Kategoria: Kuchenne abc

Kruche placki i tarty
Placki i tarty z owocowym nadzieniem robi się prawie tak samo. Główna różnica między nimi polega na tym, że tarty są niższe niż placki.

Wybór odpowiedniego jedzenia każdego dnia
Kupując jedzenie, musimy dokonywać wielu wyborów, często między setkami konkurujących ze sobą marek i rodzajów produktów. Świadomość tego, co kryje się pod opakowaniem i hasłami reklamowymi pomoże w podejmowaniu decyzji niezwykle ważnych dla nas samych i naszych bliskich.

Dekorowanie napojów
Część przyjemności z picia zimnych, orzeźwiających napojów zawdzięczamy sposobom, w jakie są one podawane. Wystarczy niewielka dekoracja, a napój staje się eleganckim koktajlem. Oto kilka prostych porad, dzięki którym drinki będą miały więcej szyku.

Co warto wiedzieć – ryby i owoce morza
Potrawy z ryb i owoców morza mają niewiele sobie równych, ale abyśmy mogli cieszyć się ich znakomitym smakiem i właściwościami odżywczymi, musimy je odpowiednio przygotowywać i przechowywać.

Nie smakują mi potrawy dietetyczne
Tu nasuwa się pytanie, czy mieliśmy kiedykolwiek możliwość spróbowania prawdziwego zdrowego jedzenia.

Cukier i słodziki
Cukier rafinowany pojawił się na naszych stołach w szesnastym wieku, ale szybko stał się jednym z podstawowych produktów.