Kategoria: Łatwe dania
Jabłka zapiekane z cydrem
Proste do przygotowania danie idealne na popołudniową przekąskę. Deser podawany na ciepło z przyjemnym dodatkiem cydru.
Goujon ze złocicy z sosem tatarskim
Paski mięsa złocicy, upieczone na złoto w chrupiącej panierce, w środku są miękkie i soczyste. Podajemy je z sosem tatarskim – znakomitym dodatkiem do niemal każdej potrawy z białych ryb.
Topiony camembert z żurawinami
Kromki chrupiącego chleba, przykryte kremowym, roztopionym serem i posypane świeżymi ziołami, podajemy po lekkim podpieczeniu na zielonych listkach sałaty z sosem z żurawin.
Ciasteczka owsiane z jabłkami
Pyszne ciasteczka autorstwa Kingi z Gdańska. Spróbowaliśmy je zrobić samodzielnie i możemy zdecydowanie pochwalić za inwencję!
Ciasteczka pomarańczowo-sezamowe
Ciasteczka owsiane z dodatkiem pomarańczy z pewnością zasmakują całej rodzinie. Przygotowuje się je i piecze szybko. Najlepiej podawać na śniadanie ze świeżymi owocami lub jogurtem.
Smażony kalafior z papryką
Kalafior ma łagodny smak, dlatego idealnie pasuje do wszystkich mięsnych i rybnych dań.


