Kategoria: Łatwe dania

Granita arbuzowa
Przygotowanie orzeźwiającej, różowej granity jest doskonałym sposobem na wykorzystanie niezużytego arbuza, ponieważ zachowuje ona wszelkie wartości odżywcze świeżego owocu.

Łatwa sałatka nicejska
Nasz przepis mozecie potraktować jako bazę, urozmaicając sałatkę o swoje ulubione warzywa, np. paprykę lub pomidora.

Chlebek bananowo-arachidowy
Chlebek bananowy to prawdziwy, pełen błonnika smakołyk, a z dodatkiem masła arachidowego jest jeszcze pyszniejszy. Dodaje mu ono białka, witamin i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Wiejska sałatka grecka
W tej sałatce wykorzystujemy małe ogórki gruntowe, ale jeśli nie uda ci się ich kupić, możesz wykorzystać ogórka sałatkowego.

6 sztuczek, które pomagają zahamować głód
Jeśli dzieci nie mogą się doczekać obiadu, ich pierwszy głód możesz zaspokoić zdrowymi, lecz niezbyt sycącymi przekąskami.

Kuskus z krewetkami i cukinią
Niewykorzystany surowy kuskus można przechowywać w szczelnym pojemniku w spiżarni kilka miesięcy.