Kategoria: Łatwe dania
Pieczony rozbratel z rozmarynem
Wołowina jest gotowa, gdy termometr do mięsa pokazuje temperaturę 65°C dla mięsa półkrwistego, 70°C dla średnio wypieczonego i 75°C dla mocno wypieczonego.
Zupa z białej fasoli
Warzywa strączkowe skutecznie przeciwdziałają starzeniu się organizmu, ponieważ zawierają białko i błonnik, który zapewnia sprawne działanie układu pokarmowego i serca.
Krem waniliowy
Żeby zamienić krem waniliowy w migdałowy wystarczy zamiast esencji waniliowej dodać 1/2-3/4 łyżeczki esencji migdałowej.
Rybne taco
To wyjątkowo atrakcyjne danie rybne. Słodkie mango idealnie komponuje się z pikantnym chili, tworząc orzeźwiającą salsę. Mango jest wyjątkowo bogate w beta-karoten, witaminę C, potas i błonnik oraz zawiera enzym łagodzący dolegliwości żołądkowe. Nawet tortille ukurydziane są dobrym źródłem przeciwutleniaczy.
Zapiekanka croque monsieur
Tosty wyśmienicie smakują z mieszanką liści różnych gatunków sałaty.
Chili con queso z warzywami
Wyśmienite pikantne chili z sosem serowym najlepiej smakuje z pokrojonymi na kawałki świeżymi warzywami, bogatymi w przeciwutleniacze.


