Kategoria: Łatwe dania
Burgery pieczarkowe
Warto użyć do tych burgerów bułeczek aromatyzowanych cebulą lub ziołami, wtedy będą smakowały jeszcze lepiej.
Tarta prowansalska z warzywami
Z ciasta z odrobiną tymianku powstanie smaczny spód do tarty z warzywami. Pomidory, cebula i cukinia zawierają witaminę C, przeciwutleniacze, beta-karoten i likopen, dzięki czemu pomagają w walce z nowotworami i chorobami serca.
Doskonałe pikantne orzechy
Zaledwie 1/4 tej wysokobiałkowej przekąski zapewnia wczesnym popołudniem przypływ energii, która pozostanie z nami do wieczora. Orzechy niekoniecznie muszą służyć jako przekąska. Można nimi posypać sałatkę warzywną lub owocową, ewentualnie mrożony jogurt.
Zupa z zielonego groszku z szynką
Szynka i zielony groszek doskonale razem smakują i poprawiają samopoczucie. W tej zupie nadamy im zupełnie nowy smak, ponieważ dodamy do nich nieco miękkiego sera i gałki muszkatołowej. Najlepiej podawać z grzankami.
Tabbouleh
Tabbouleh to bezmięsne danie z kuchni libańskiej. Warto wypróbować ten przepis także na polskim stole.
Marynowane krewetki
Wartościowa przystawka z marynowanymi krewetkami. Jest łatwa i szybka do przygotowania.


