Kategoria: Łatwe dania

Dip szpinakowy zapiekany w chlebie
Do dipu, poza typowymi warzywami, jakie się podaje, można zaserwować rzodkiewki, pokrojoną w paski czerwoną paprykę, groszek cukrowy i pomidorki koktajlowe.

Kotlety schabowe w sosie barbecue
Słodko-kwaśny sos barbecue to doskonały dodatek do smażonych kotletów schabowych. Potrawę tę, podawaną z pilawem z owoców i orzeszków piniowych oraz sałatą, możemy przyrządzić na treściwą kolację.

Sałatka z jabłka i kopru włoskiego z prażonymi orzechami laskowymi
Anyżkowy smak kopru włoskiego i słodycz jabłka doskonale komponują się z orzechami laskowymi i rukwią wodną o pieprzowym posmaku. Po uprażeniu smak orzechów jest intensywniejszy i stają się bardziej chrupkie.

Egzotyczna sałatka owocowa
To prosta i pyszna sałatka pełna wspaniałych kolorów i smaków owoców egzotycznych – papai, mango, kiwi i marakui. Zawiera wiele witamin, dzięki czemu jest pożywna, zdrowa i doskonale nadaje się na śniadanie.

Gardłosz atlantycki z cytryną i sosem sojowym
Gardłosza można zastąpić dorszem. Będzie równie pyszny zamarynowany w ten sposób.

Curry z soczewicy i szpinaku
To curry będzie pyszne z ryżem basmati, a jeśli wolicie łagodniejszy i bardziej kremowy sos to można dodać jogurt lub mleczko kokosowe.