Kategoria: Łatwe dania

Domowe latte
Jeśli aromatyczna latte z puszystą pianką to luksus na który pozwalacie sobie tylko w kawiarni, czas to zmienić.

Minestrone
Minestrone to według Włochów królowa wszystkich zup – jarzynowa. Każdy region Italii ma swój podstawowy przepis, ale zapewne każda gospodyni gotuje ją na swój sposób. To doskonała potrawa dla osób dbających o linię.

Pieczarki sauté
Błyskawicznie przygotujesz pyszny dodatek do dań mięsnych jeśli tylko masz w domu niewielką nawet ilość pieczarek.

Pieczone warzywa marynowane
Potrawę tę można przyrządzić z innych, podobnych warzyw. Cukinię można zastąpić patisonem, a połowę marchewki pasternakiem lub młodymi ziemniakami. To doskonały dodatek do mięs i drobiu.

Bruschetta z pieczonymi karczochami i papryką
Tosty z karczochami i salami przyrządza się błyskawicznie z kromek ciabatty, smarując je tapenadą, której zawdzięczają wyrazisty aromat oliwek, oliwy i czosnku.

Mrożony jogurt porzeczkowy z miętowym pesto
Mrożony jogurt z owocami jest świetną alternatywą dla lodów w upalne dni.