Kategoria: Łatwe dania
Mango brûlée
Pyszny i zdrowy, owocowy deser, który z łatwością można przygotować na grillu.
Francuskie grzanki z bananami
Pieczywo tostowe można zastąpić drożdżówką, pokrojoną poziomo w plastry. Po usmażeniu ułożyć na nich plasterki truskawek oprószone imbirem.
Hummus sojowy z grzankami z chlebka pita
Ten niezwykły hummus przyrządzany jest z edamame, czyli zielonych ziaren soi, a nie, jak tradycja nakazuje, z cieciorki. Tahini to pasta z mielonego sezamu, przypominająca nieco masło arachidowe. Sezam jest doskonałym źródłem manganu i miedzi, zawiera sporo magnezu, steroli, związków roślinnych obniżających poziom cholesterolu we krwi.
Orzeźwiający koktajl malinowy
Kiedy potrzebujesz orzeźwienia przygotuj prosty koktajl z malin.
Letni sos barbecue
Żaden grill nie może obyć się bez sosu, który nadaje mięsu wyjątkowego smaku. Jeśli raz przygotujecie ten sos, to nie zamienicie go już na inny.
Kopytka z warzywami i kurczakiem. Przepis czytelnika
Smaczne kopytka z dodatkiem mięsa z kurczaka i warzywami. Przepis przesłany do nas przez Annę z Gdańska.
Lekki sos pieczeniowy
Ten sos jest świetnym dodatkiem do grillowanych i pieczonych mięs.
Jajka faszerowane
Jajka to podstawowe danie na Wielkanoc. Przedstawiamy ich alternatywną wersję – ze specjalnym farszem.
Korzenny mus jabłkowy
Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, możemy przygotować korzenny mus jabłkowy. Wystarczy kupić gotowe prażone jabłka, dodać trochę soku z cytryny, esencji rumowej i kilka przypraw. Deser jest gotowy w 10 minut.
Kurczak w marynacie limonkowo-czosnkowej
Prosty do wykonania obiad, który posmakuje wszystkim domownikom.