Kategoria: Łatwe dania

Stek z reliszem z papryki i kaparów
Ten stek można podawać z zieloną sałatą i pieczonymi ziemniakami z masłem.

Smażona wołowina z mandarynkami i pak-choi
Zamiast wołowiny można użyć w tym przepisie pokrojonej w plasterki wieprzowiny, kurczaka lub obranych krewetek.

Sałatka z bocconcini i pomidorów
Sałatkę można podawać jako lekką przystawkę z chrupiącym chlebem.

Zupa z dyni
Zupa dyniowa znakomicie przechowuje się w zamrażarce, więc warto przygotować podwójną porcję i zamrozić w szczelnym pojemniku.

Polędwiczki wieprzowe w panierce z pieprzem
Polędwiczki wieprzowe są świetna alternatywą dla schabu, a ich mięso jest smaczne i kruche.

Muffuletta z kurczakiem
Kanapki muffuletta pochodzą z Nowego Orleanu, gdzie należą do najbardziej lubianych przekąsek. Przygotowuje się je z dużego okrągłego bochenka chleba.